Podudzia z Kurczaka w Sosie Brzoskwiniowo - Sojowym (Crockpot / Wolnowar)

Podudzia z Kurczaka w Sosie 

Brzoskwiniowo - Sojowym

(Crockpot / Wolnowar)


Podudzia z kurczaka w sosie brzoskwiniowo - sojowym są pełne smaku i łatwe do przygotowania z kilkoma prostymi składnikami. Polecam gorąco do wypróbowania.

Przepis na Wolnowar o pojemności 2,4 l

Kaloryczność potrawy w 100 g: 152 kcal

W tym: Białka 12.28 g | Tłuszcze 6.16 g | Węglowodany 12.10 g (w tym cukry 11.60 g)

Kalorie policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.

 

Składniki:

 

- ok 6 sztuk podudzi z kurczaka

- 1 słoiczek konfitury brzoskwiniowej (ok 240 g)

- 2 łyżki ketchupu

- 3 łyżki sosu sojowego

- 3 ząbki czosnku

- 2 łyżeczki przyprawy złocistej do kurczaka


Przygotowanie:

 

Podudzia umyć i osuszyć w ręczniku papierowym. Następnie każde natrzeć złocistą przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na kilka godzina a najlepiej na całą noc.

Umieść zamarynowane mięso na dnie misy Wolnowaru.

W małej misce wymieszać ze sobą konfiturę brzoskwiniową, ketchup, sos sojowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Powstałym sosem zalać podudzia, wymieszać i rozpocząć proces gotowania.

Gotować całość przez ok 3½  h na HIGH lub 6 h na LOW.

Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np.: z warzywami, ryżem, z ziemniakami itd.





Smacznego.

Komentarze

Popularne Posty