Masło Miodowo - Cynamonowe

Masło Miodowo - Cynamonowe


Masło Miodowo – Cynamonowe bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu a jednocześnie niesamowicie pyszny dodatek do np.: świeżo upieczonych bułeczek, do ciast drożdżowych, do naleśników i deserów. Polecam gorąco do wypróbowania.


Kaloryczność potrawy w 100 g: 478 kcal

W tym: Białka 0.43 g | Tłuszcze 26.30 g | Węglowodany 55.16 g ( w tym cukry 53.18 g)

Kalorie policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.

Składniki:

 

- 240 g miękkiego masła

- 360 g płynnego prawdziwego miodu

- 100 g cukru pudru

- 2 płaskie łyżeczki cynamonu

 

 

Przygotowanie:

 

Masło umieścić w misie miksera razem z cukrem i ubić na jasną i puszystą masę (ubijać ok 10 min na najwyższych obrotach miksera). Dodać miód oraz cynamon i całość ubijać jeszcze kilka minut do całkowitego połączenia się składników i uzyskania gładkiej, jednolitej masy.

Gotową masełko umieścić w czystym słoiczku i przechowywać w lodówce.  




Smacznego.

 

 

Komentarze

Popularne Posty