Soczysta Pierś z Kurczaka (do przygotowania w urządzeniu AirFryer)

Soczysta Pierś z Kurczaka

(do przygotowania w urządzeniu AirFryer)

 

Przepis na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka, którą szybko można przygotować w urządzeniu AirFryer. Mięso jest delikatne i bardzo soczyste, idealnie smakuje na ciepło jak i na zimno.  Polecam gorąco.

 

Kaloryczność potrawy w 100 g: 125 kcal

W tym: Białka 23.08 g | Tłuszcze 3.43 g | Węglowodany 0.18 g ( w tym cukry 0.00 g)

Kalorie policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.


Składniki:

  - 2 duże piersi z kurczaka

- 2 łyżki oliwy z oliwek

- ½ łyżeczki soli morskiej

- 1 łyżeczka słodkiej papryki

- ½ łyżeczki ostrej papryki

- ½ łyżeczki czarnego pieprzu

- ½ łyżeczki czosnku w proszku

- ½ łyżeczki cebuli w proszku

- 1 łyżka przyprawy złocistej do kurczaka (Knorr)

           

 

Przygotowanie:

 

Piersi umyć, osuszyć na ręczniku papierowym.

W misce wymieszać ze sobą wszystkie przyprawy i oliwę z oliwek. Osuszone piersi umieścić w marynacie i dodatkowo natrzeć je marynatą. Odstawić na min 1 h w chłodne miejsce.

Urządzenie AirFryer rozgrzać do 180°C.

Na dno misy z AirFryer wlać ok ½ szklanki wody. Dzięki temu piersi zachowają swoją soczystość i nie przesuszą się zbyt mocno. Mięso delikatnie odsączyć z nadmiaru marynaty i umieścić w rozgrzanym koszu. Piec mięso przez 20 min.

Podawać na ciepło lub zimno z ulubionym dodatkami.





Smacznego.

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Dziękuję za uznanie i cieszę się że przepis przypadł do gustu 😊

      Usuń
  2. Wyszły rewelacyjnie!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę i dziękuję za opinie. Pozdrawiam

      Usuń
  3. Rewelacja, dzięki wielkie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za uznanie i cieszę się że smakowało 🤗 polecam inne przepisy do wypróbowania. Pozdrawiam.

      Usuń
  4. Świetny przepis, dziękuję 🙂

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja dziękuję za pochwałę. Cieszę się że mój przepis przypadł do gustu.

      Usuń
  5. Fajny i szybki przepis plus fajny patent z wodą aby mięso było soczyste pozdrawiam 😉

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne Posty