Blue Iced Coffee z Syropem Butterfly Pea

Blue Iced Coffee z Syropem Butterfly Pea

Zapraszam do wypróbowania pysznej mrożonej kawy z błękitnym syropem z cudownych niebieskich kwiatków Klitorii Ternateńskiej. Zaserwowanie tej kawy gościom na pewno wywoła zachwyt na ich twarzach. Polecam.

 

Kaloryczność Kawy w jednej porcji (ok 458 g): 366 kcal

W tym: Białka 10.53 g | Tłuszcze 18.80 g | Węglowodany 38.60 g (w tym cukry 24.80 g)

Kalorie policzone na podstawie jednostkowych składników podanych w przepisie.

 


Składniki na Blue Iced Coffee:

(na 1 porcję)

 

- 100 ml syropu Butterfly Pea

https://www.kulinarne-co-nieco.pl/2023/01/syrop-butterfly-pea.html

- 300 ml zimnego mleka 3,2%, można użyć także mleka roślinnego

- potrójne przestudzone espresso

- 30 ml śmietanki min 30%

- ½ szklanki kostek lodu



Przygotowanie:

Do dużej szklanki wlać syrop Butterfly Pea.

Dodać lód. Proponuję dzień wcześniej przygotować napar z Butterfly Pea Tea, wystudzić go a następnie rozlać do pojemniczków na lód i zamrozić. Dzięki temu uzyskamy niebieskie kostki lodu, które dodatkowo wzmocnią efekt wizualny naszej kawy.

Powoli wlać zimne mleko a następnie kawę.

Wierzch udekorować delikatnie spienioną śmietanką lub bitą śmietana w sprayu.

Od razu podawać.



Smacznego.

Komentarze

Popularne Posty