Kotlety Serowo - Jajeczne
Kotlety Serowo - Jajeczne
Danie z kategorii wegetariańskie – bezmięsne. Bardzo szybkie
w przygotowaniu i pyszne kotleciki serowo – jajeczne to propozycja na szybki,
niesamowicie pyszny i inny niż zwykle obiad. Gdy brakuje nam czasu na
przygotowanie obiadu warto sięgnąć po ten przepis. Zapewniam, że takie
kotleciki posmakują wszystkim domownikom. Polecam.
Składniki:
(na ok. 12 szt.)
- 8 jajek (ugotowanych na twardo)
- 1 surowe jajko
- 150 g dobrego żółtego sera
- 1 duża cebula
- 3 łyżki bułki tartej + szklanka bułki do panierowania
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i wystudzić. Wystudzone
zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. Cebulkę posiekać na drobno i zeszklić na
złoty kolor. Żółty ser także zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami i wymieszać z
jajkiem. Dodać podsmażoną cebulkę, surowe jajko, 3 łyżki bułki tartej a
następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie ze sobą
wymieszać.
Formować małe kotlety i panierować dokładnie ze wszystkich stron w
bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać na ciepło lub zimno.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz